Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen GSB Gençlik Yaz Okulları faaliyetlerine başladı. Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Elazığ’da da Yaz Okulları yoğun ilgi görüyor.
Ücretsiz tatil fırsatı sunan Gençlik Kamplarının ardından gençlere yine ücretsiz eğitim ve eğlence fırsatı tanıyacak olan Gençlik Yaz Okulları projesi hayata geçirilerek çocukların yaz dönemi boyunca Kültür-sanat, spor ve gönüllülük temalı birçok etkinlikle çocuklarının güvenli alanlarda eğitim görmesini ve sosyal ihtiyaçlarını burada gidermelerini amaçlıyor.
GSB Gençlik Yaz Okulları kapsamında; Gençlerin, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütün imkanlarından haberdar olmasını sağlamayı, yoğun geçen öğretim yılının ardından eğlenceli bir zaman geçirmelerini sağlamayı, gençlerin sosyal bağlarını güçlendirmeyi, Gençlere spor yapma alışkanlığı kazandırmak, ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı, Arkadaşlık duygularını geliştirerek yeni dostluklar kurmalarını, gençlerimize, milli, manevi ve kültürel değerlerimizi aktarmayı ve gençlere, gönüllülük faaliyeti yapma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor.
Yaz Okulları, 1 Temmuz – 1 Eylül tarihleri arasında olmak üzere toplam dokuz hafta süresince 11 – 14 ve 15 – 18 yaş grubu arasına yapılacaktır.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tüm Gençlik Merkezleri’nde yaz okulları faaliyet gösteriyor.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tüm gençleri Gençlik Merkezlerine beklediklerini dile getirerek açıklamalarda bulundu.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada, “ Bakanlığımızın bu yıl başlatmış olduğu GSB Gençlik Yaz Okulları yoğun ilgi görüyor. Hem gençlerimiz eğleniyor hem de öğrenerek verimli zaman geçiriyorlar. Velilerimiz bu projeyle mutlu oldular. 1 Temmuz’da başlayan yaz okullarımız 1 Eylül’e kadar devam edecektir. Gençlerimizi gençlik merkezlerimize bekliyoruz” dedi.