Türkiye Güreş Federasyonu 2024 faaliyet programında yer alan 11-13 yaş Kulüpler Arası Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi.
23-28 Temmuz tarihleri arasında Ordu ilinde U-13 Grekoromen Güreş Şampiyonası düzenlendi. Düzenlenen şampiyonaya birçok ilden katılım sağlandığı gibi Elazığ da bu iller arasındaydı. Elazığ’ı temsilen Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü, Elazığ Teiaş Spor Güreş Kulübü, Elazığ Belediye Spor Güreş Kulüpleri katılım sağladı.
Düzenlenen şampiyonada Elazığ Teiaş Spor Kulübü sporcusu Muhammet Abdulkadir Çelik 52 kg.’ da Türkiye Şampiyonu aynı zamanda Elazığ Teiaş Spor Kulübü sporcularından Batuhan Dalgın 57 kg.’ da Türkiye 3.lüğü elde etti.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Güreş Federasyonunun Ordu ilinde düzenlemiş olduğu U-13 Kulüpler Arası Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasında Şampiyonada aziz şehrimizi temsil etmek üzere katılım sağlayan kulüplerimizden Elazığ Teiaş Spor Kulübü öğrencisi Muhammed Abdulkadir Çelik mücadele ettiği kulvarda şampiyonluk elde etmiştir. Aynı şampiyonada mücadele eden Batuhan Dağlı ise kendi kulvarında Türkiye 3. Olmuştur. Güreşçilerimiz Muhammed Abdulkadir Çelik, Batuhan Dağlı’yı ve antrenörleri İlyas Peker, Mehmet Peker ve İsmail Bulanık’ı tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verildi.