Geçtiğimiz günler de Elazığ Valilik Meydanın da açılışı gerçekleştirilen GSB SPOR OKULLARI kapsamında Yaza Hareketli Giriyoruz sloganıyla içerisinde bir çok branşı barındıran, GSB Spor Okulları ilk haftasında dolu dolu startını vermiş oldu.

Spor Okullarının açılmasıyla birlikte ciddi bir rağbetin olduğunu ve özellikle gençlerimizin daha çok ihtiyacı olduğu bilerek 6-15 yaş aralığında ciddi talepleriyle karşı karşıya olan Elâzığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü son zamanlar yaptığı ve tamamladığı tesislerle bu yoğun taleplerin üstesinden gelerek şehrimizin sportif anlamda ihtiyacını ciddi manada azaltıyor ve gelen talepleri geri çevirmeden kayıtlarını almaya devam ediyor.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde antrenörlerin eşliğinde eğitimler ile 6-15 yaş arasındaki çocuklar ve gençler, 45 Tesiste, 234 Uzman Eğitmen ile 37 farklı branşta ücretsiz spor yapma imkanı bulacak gençler için kayıtlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Değerlendirme ve Takip Birimi ve Tesislerde alınacak.

7200 GENCİMİZİN KAYDI ALINDI

İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; Sportif Değerlendirme ve Takip Birimimize yürekten teşekkür etmek istiyorum. Kayıt yapmaya gelen her gencimizle ayrı ayrı ilgilenip gerekli kolaylıkları sağladıkları için. Kurslarımıza ciddi bir ilgi var ve gerekliydi de. Gençlerimizin sosyal bağlarını yeniden güçlendirmek adına tam gaz devam ediyoruz. Kayıt almaya başladığımız 29 Haziran - 5 Temmuz arasında 7200 gencimizin kaydı alınmış ve kurslarımıza ciddi katılım söz konusu.

ALTI BRANŞTA KATILIM 200 ÜZERİNDE

Raporları günlük olarak kontrol edip kurslarımızın takibini yapıyoruz. Şuan gördüğümüz Basketbol da 450, Cimnasikte 290, Futbol 410, Voleybol 680, Tenis 230, Taekwondo 310 gencimizin katılımıyla en yoğun branşlarımız olarak başı çekiyorlar.


YÜZME DE 2250 BAŞVURUYU GEÇTİK

Yaz mevsimi olması dolayısıyla Yüzme branşına olan ilgi daha fazla. Bir haftalık süreç içerisinde 2250 başvuru alındı ve antrenmanlar devam ediyor, en yoğun branşımız olan Yüzme de, seans saatlerini arttırarak kurslarımız için başvurularımız devam edecek olup belirlenen periyotlarda güncel sayılar artarak devam edecektir.

HAYDİ GENÇLER ! SİZİN İL MÜDÜRLÜĞÜNÜZE BEKLİYORUZ

Biz istiyoruz ki daha çok gencimize ulaşalım daha fazla branşlarımızla tanıştıralım. İlçelerimizde ki eksikliklerimizi de gidererek 10 ilçemizde şuan da Kapalı Spor Salonu olmayan ilçemiz yok ve çalışmalara başladık. İl Merkezinde olduğu gibi ilçelerimiz de de başvurularımız ve kurslarımız devam ediyor. Gençlik neredeyse oraya koşuyoruz.
Hamdolsun göreve geldiğimiz zamandan bu yana ciddi atılım gösterdik, ve üzerine koymaya devam edeceğiz. Bu vesileyle birlikte yol yürüdüğümüz değerli çalışma arkadaşlarıma, antrenörlerimize il müdürlüğü personelime ve çağrılarımıza kayıtsız kalmayan Aziz Şehrimizin gençlerine yürekten teşekkür ediyorum, diyerek konuşmasını noktaladı.