Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü U17 Kadınlar Liginde Su Topu takımımız 12/14 Ağustos tarihlerinde Mersin’de düzenlenen Bölgesel Lig müsabakaları sonucunda 2. Lige yükselmiştir.

Geçtiğimiz aylarda gençlik ve Spor kulübü U-15 Kız/Erkek su topu takımları İkinci lige çıkmışlardı. Mersin’de yapılan müsabakalar sonucunda değişik Spor kulübü sutopu 17 takımı da İkinci lige çıkarak Elazığımızın üçüncü profesyonel sutopu takımı oldu.

Gençlik ve Spor il müdürü abdulsamet eren, İlimizde ilk defa sutopu Türkiye Şampiyonası yapmıştık, bu sutopu Türkiye finaline ilimize almamız da özellikle bakanımızın ve federasyon başkanımızın desteğini alarak yaptık. Tabi burada bu şampiyona yapılırken kimileri neden Elazığda böylesi bir şampiyona oldu diye SORULAR soruyordu. Aslında biz hem elimizdeki potansiyel hem de uzun zamandır profesyonel liglerde çıkma planımız vardı. Bu potansiyeli ve gücümüzü federasyonla paylaşmıştık. Onların da bize olan inancını boşa çıkarmamış olduk hem çok güzel bir Türkiye Şampiyonasını ilimizde yaptık. Hem de Elazığ’ın bu anlamda potansiyelini göstermiş olduk.

İlimizde sutopu takımına gençlik ve Spor kulübü olarak çok önem veriyoruz alttan yetişen sporcularımızın hem hedeflerinin olması hem de bu bölgede bu branşta takımların olmaması nedeniyle teknik kadromuz hocalarımız ve yönetimimizle böyle bir karar aldık. Burada hem hocalarımıza hem de sporcularımıza ve onların kıymetli ailelerine çok teşekkür ediyorum inşallah yeni sezonda güzel başarılar alıp bundan sonraki yıllarda da bu başarıların devamını getirip Elazığ’da sutopu anlamında başlatmış olduğumuz bu yeni dönem çok güzel sonuçlar verecek, federasyon nezdinde ve ülkede Elazığın sutopu anlamında çok iyi yerlere geldiğini göreceğiz.

Sporcularımızı ve teknik kadroyu tebrik ediyoruz. Profesyonel Liglerde başarılar diliyoruz.