Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Romanya Alexandru Cuza, Iaşi Üniversitesi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen ve 18-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen, “10. Beden Eğitimi, Spor ve Fiziksel Terapi Kongresi” Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.          

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldız’ı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Eyyüp Günay İspir, Alexandru Cuza, Iaşi Üniversitesi temsilcisi PhD. Lacob Mihai Radu, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ile yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerden çok sayıda bilim insanı katıldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ,“Üniversite yönetimi olarak üniversitemizde spor alanında hem akademik hem de sportif faaliyetlere önem vermekteyiz. Spor Bilimleri Fakültemizin amaç ve hedeflerini gerçekleştirmesi için gerekli alt yapıyı kurmaya çalışıyoruz. Bu amaçla, 20 yıldan beri tamamlanamayan spor kompleksi ve idari binalarımızı Spor Bilimleri Fakültemize teslim ederek, öngörülen hedefleri gerçekleştirmesine önemli bir katkı sağladık. Bu kongre kapsamında sunulacak bildirilerin spor bilimleri alanında bilgi birikimine de çok değerli katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

10. Beden Eğitimi, Spor ve Fiziksel Terapi Kongresi’ne 8 farklı ülkeden ve 45 ulusal üniversiteden, 255 bilim insanının yanı sıra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzden Metin Yılmaz, Ramazan Erdoğan, Metin Yıldız, Serhat Tutaş, Uğur İnce ise sözel ve poster sunumlarıyla başarılı bir çalışma yaptılar.

Kongreye yoğun katılımın yanı sıra, ilgi de büyüktü.