Darbe girişiminin ardından tüm yurtta başlayan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi", 23’üncü gününde 81 il ile aynı anda ilimiz 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlendi.

Tüm Türkiye’de düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingine” ilimizden de binlerce katılım olurken, Mitinge İlimiz Valisi Murat ZORLUOĞLU, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir ÖZTÜRK, Metin BULUT, Ömer SERDAR ve Ejder AÇIKKAPI, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz UYAR, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sedat ACAR, Prof. Dr. Kutbettin DEMİRDAĞ, CHP, MHP, Saadet Partisi ve HÜDA PAR temsilcileri, Resmi Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, kamu ve özel sektör çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehter takımının konserlerinin ardından, mitinge katılanların birlikte İstiklal Marşını okumalarının ardından, Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti verildi.

Yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı ve büyük heyecana sahne olan mitingde sık sık birlik ve beraberlik sloganları atılırken, saat 19:00’dan itibaren İstanbul Yenikapı’da yapılan büyük miting sahnedeki dev ekrandan canlı yayınla Elazığ’lı vatandaşlarımıza aktarıldı.