Elazığ tarihinde ilk olma özelliği taşıyan 1. Çaydaçıra Yüzme Festivali sona erdi.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde organize edilen ve Elazığ kültürü ile yüzme sporunu birleştirmeyi hedefleyen ‘1. Çaydaçıra Yüzme Festivali’ müsabakaları son buldu.
27 Nisan Cumartesi günü başlayan ve 2 gün süren festival il protokolünün katılımı ve kültürümüze has olan yöresel oyunların ve en olarak isminin verildiği Çaydaçıra gösterisi ile açılışı gerçekleştirilerek başladı.
Gerçekleştirilen müsabakaya ilimizde bulunan 9 kulüpten olmak üzere toplam 175 sporcu katıldı.
Elazığ’ımızda ilk defa düzenlenen ‘1. Çaydaçıra Yüzme Festivali’ ilerleyen yıllarda da gelenekselleştirilerek devam edecek.
27 Nisan Cumartesi günü Olimpik Yüzme Havuzunda açılış senfonisi ile başlayan organizasyon 28 Nisan’da düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.
Dereceye giren takımlara madalya ve kupa taktimi yapılarak organizasyonun sonuna gelinindi.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “ilimizde son zamanlarda yapılan sportif faaliyetler, spor organizasyonları, 49 branşta faaliyet göstermemiz aynı zamanda takım sporlarımızın başarıları spor şehri olma yolunda ilerlediğimizin göstergesi. Tabi ilimiz zengin bir kültüre sahip. Bu kültür içerisinde halk oyunlarımızın özellikle Çaydaçıra’nın uluslararası anlamda çok önemli bir yeri var. Bu anlamda yüzme branşında göstermiş olduğumuz başarıların kültürü ile birleşmesi adına 1. Çaydaçıra Yüzme Festivali’ni organize ederek gerçekleştirdik. Dolayısıyla yüzme branşında aktif olan gençlerimizin faaliyetlerini zenginleştirip kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz aynı zamanda da bu zengin kültürümüzün tanıtılmasını ve unutulmamasını sağlayarak müsabakamızın adına 1. Çaydaçıra Yüzme Festivali dedik. İnşallah geleneksel hale getireceğiz organizasyon ilerleyen yıllarda daha büyük bir hal alacak. Yarışmaya katılan ve derece alan tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi tebrik ediyoruz. Ve emeği geçen herkese saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.