Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ’Komşum projesi’ hayata geçirildi. Proje kapsamında Yurtlarda fazla kalan yemekler ihtiyaç sahibi ailelere gönüllü öğrenciler tarafından ulaştırılıyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Komşum Projesi’ ile öğrenci yurtlarında yemek saatleri sonrasında fazla gelen yemekler, yurtlarda barınan gönüllü öğrenciler tarafından paketlenerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarının hepsinde devam eden proje ile hem yemek israfı olmuyor hem de ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek yardımı yapılıyor.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet EREN bu projeyi son 3 yıldır uyguladıklarını belirterek, “GSB Elazığ yurtlarında hazırlanan yemeklerden öğrencilerin hem sosyal gelişimlerine katkı sunmak hem de ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi öğretmek amacıyla hayata geçirilen bir proje. Bu proje kapsamında hem ihtiyaç sahiplerinin sıcak yemekle buluşması ve onlara yardım etmeyi amaçladığı gibi hem de öğrencilerimizin de hakikaten yardım sever bir karakterle yetişmelerine katkıda bulunabilecekleri bir proje. Komşum projesi bakanlığımızın önemsediği bir proje. Elazığ’da da bu projeyi son 3 yıldır uyguluyoruz. Hem öğrencilerimizin özverili çalışmaları hem sıcak yemeği ulaştırmaları ve aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelere bu yemeği hazırlamaları bu Ramazan ayında bizleri çok mutlu ediyor. Yurtlarımızda sosyal faaliyetlere çok önem veren bir kurumuz. Bu anlamda emeği geçen tüm idarecilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.