İlimiz Amatör Sporunda bir milad olacak olan ve bölgemizde bir ilk olan Amatör Spor Evi açıldı. İhalesi İl Müdürlüğümüzce yapılan, ödeneğinin tamamı Spor Genel Müdürlüğümüzce karşılanan ve ilimiz Amatör Sporuna hizmet verecek olan, Amatör Spor Evi bir yıldan kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılmıştır. Toplam 1.284.666,00 TL.sı maliyetle tamamlanan, Üç kattan oluşan ve 1328 m² alana sahip Amatör Spor Evinde bir Adet Fitness Salonu, Bir Adet Kafeterya, Toplantı Salonu ve 24 adet oda bulunmaktadır. İlimizde Amatör Sporuna hizmet veren bütün birimleri bir araya toplayarak, Spor Taban Birliklerini bünyesinde barındıracak, Amatör Spor Evi İlimiz Amatör Sporunun gelişimine ve ilerleyişine katkı sağlayacağı şüphesizdir.

Amatör Spor Evi düşüncesini gerek İl Müdürlüğümüz nezdinde ve gerekse spor kamu oyunda dillendirerek proje aşamasına getirilmesinde katkısı olan ilimiz ASKF Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Şahin ŞERİFOĞULLARI ile bu projenin gerçekleştirilmesinde gerekli ödeneğin çıkartılmasını sağlayan ilimiz 26. Dönem Milletvekili Ejder AÇIKKAPI’nın Amatör Spor Evi Projesinin gerçekleşmesine büyük katkı ve yardımları olmuştur.

22 Haziran 2018 Cuma günü yapılan Amatör Spor Evi açılışına İçişleri ve Adalet eski Bakanı Mehmet AĞAR, Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin BULUT, Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI, Belediye Başkanımız Mücahit YANILMAZ, Ak Parti Milletvekili Adayı Zülfü Tolga AĞAR, ASKF Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Adayı Şahin ŞERİFOĞULLARI, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY ve Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Ali DÜŞMEZ ile İl Müdürümüz Sedat ACAR ve Şube Müdürlerimiz katılmışlardır.

İlimiz Amatör sporuna vizyon ve  prestij kazandıracak tesis spor taban birlikleri hizmetine sunulmuştur.