Elazığ Gençlik Spor Kulübü sporcusu Aliye DEMİRBAĞ Gençlik Olimpiyatlarına katılma kotasını elde ederek 16-28 Ağustos 2016 tarihlerinde Çin’ de yapılacak olan Gençlik Olimpiyatlarına, Türkiye Badminton Milli Takımı adına katılmayı garantiledi.

DEMİRBAĞ’ın Başarı Süreci

Türkiye’den Gençlik Olimpiyatlarına katılma kotasını aşan iki sporcudan biri olan Aliye DEMİRBAĞ uzun yıllar yapılan antrenmanlar sonucunda önce Türkiye Şampiyonu oldu. Ardından Milli Takım seçmelerine katılarak Milli Takıma girmeye hak kazandı. Defalarca Balkan şampiyonu olan DEMİRBAĞ’ın ayrıca 17 yaş Avrupa 3’ üncülüğü bulunmaktadır.

4 yıl boyunca Dünyanın çeşitli ülkelerinde olimpiyatlara katılma puanlı turnuvaları yapıldı. Sporcumuz katıldığı tüm turnuvalarda dereceye girerek büyük bir başarı serisi yakaladı. Son olarak İtalya'da düzenlenen ve Gençlik Olimpiyatlarına kota veren Uluslararası Gençler Turnuvası'nda Milli sporcumuz Aliye Demirbağ Tek Bayanlarda ikinci oldu. Bu başarısının ardından Gençlik olimpiyatlarına katılma puan kotasını aşarak 13.400 puanla dünya sıralamasında 28. Sırada yerini aldı.

Badminton Antrenörleri M. Ali ARSLAN ve Sıddık İSAOĞLU: 

“Elazığ Gençlik Spor Kulübü bünyesinde Badminton Branşında geçmiş yıllardan bu yana birçok başarılı sporcu yetiştirilmiştir. Halen Avrupa’da derece yapmış, Türkiye Şampiyonluğu, Balkan Şampiyonluğu bulunan birçok sporcumuz vardır. Bu başarı tesadüfî değildir. Bir ekip olarak önce hedef belirledik sonrada bu hedefe ulaşmak için gösterdiğimiz yoğun ve zorlu bir çalışmanın ardından başarıya ulaştık.” Dedikten sonra bu süreç dâhilinde kendilerine maddi manevi hiçbir desteği esirgemeyen Elazığ Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve idarecilerine teşekkür ettiklerini söylediler.