Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen 'Gençlerden Ecdada Mektup' yarışmasında gençler, isimleri tarihe altın harflerle kazınmış ecdadımız ve tarihi zaferlerimiz Kurtuluş Savaşı, Çanakkale ve Malazgirt Zaferleri için mektup yazdı.

'Ortaokul-Lise', 'Üniversite' ve 'Okumayan 14-29 yaş aralığındaki gençler' olmak üzere üç kategoride düzenlenen yarışma, 'gençlere tarih bilincini aşılayarak, okuyan ve yazan bir nesil oluşmasını' hedefiyle hayata geçirildi.

Başvuruların 28 Mart'ta sona erdiği organizasyona 81 ilden on binlerce genç katılım gösterdi.

Yarışmanın düzenlendiği kategorilerde yazılan mektupların değerlendirilmesi için de her ilin gençlik merkezlerinde her kategoride yazılmış en iyi 3 mektubu belirleyecek komisyonlar kuruldu.

Finale kalan mektuplar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde kurulacak komisyon tarafından değerlendirilecek. Nihai sonuçlar ise 30 Nisan'da Bakanlığın resmi internet sitesi olan 'www.gsb.gov.tr' adresinden ilan edilecek.

Her kategoride dereceye giren ilk üç kişiye ödül verilecek yarışmanın birincilerine tablet bilgisayar, ikincilere ise akıllı telefon verilecek. Ayrıca her kategoride ödül kazanan ilk üç kişi Bakanlık kitap seti ile ödüllendirilecek. Dereceye giren yarışmacıların ödülleri Gençlik Haftası'nda (15-19 Mayıs) düzenlenecek törenle dağıtılacak. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışması Elazığ ili sonuçları şöyle:

Ortaokul ve Lise Kategorisi     Üniversite Kategorisi                Okumuyor Kategorisi                   
1. İklima KAVAL 1. Meryem BARIT 1. Esra TALO
2. Esmanur ÇOLAK 2. Melike BARIT 2. Neslihan TOPALOĞLU
3. Hatice ERTEKİN 3. Melek BENZER 3. Mustafa Kürşat MERDİN