İlimizde 15 Temmuz Şehitleri Anma Haftası Spor Etkinlikleri sona erdi. İl Müdürlüğümüze bağlı tesislerimizde Atletizm, Oryantiring, Okçuluk, Yüzme, Basketbol ve Voleybol branşlarında müsabakalar gerçekleştirildi. Müsabakalara çok sayıda katılım sağlandı.

            15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. Yıldönümü olan Cumartesi günü ise Ahmet Aytar Meydanı’ndan, Demokrasi Meydanına Mehter Takımı eşliğinde Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

            Ahmet AYTAR Meydanı’nda başlayan Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşüne Vali Çetin Oktay KALDIRIM, 8. Kolordu Komutanı Korg. Yılmaz UYAR, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, Cumhuriyet Başsavcısı Habib KORKMAZ, Vali Yardımcıları, Gençlik Hizmetleri ve Sporİl Müdürü Sn. Sedat ACAR, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, STK Temsilcileri ile 30 bin civarında vatandaşımızın katılımıyla Demokrasi Meydanı’nda son buldu. Daha sonra Demokrasi Meydanı’nda Elazığ Belediyesi Mehteran Ekibinin sergilediği gösterinin ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından şehitlerimiz için temsili yoklama alındı.

Demokrasiyi, milli iradeyi, bu ülkeyi Türkiye yapan bütün değerleri savunmak uğrunda hiçbir tehlikeden çekinmeyen, 15 Temmuz’u gerçek bir destana dönüştüren aziz milletimizin huzurunda saygıyla eğiliyor, 15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde bedenlerini tanklara, bombalara siper eden kahraman vatan evlatlarını rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anıyor, Gazilerimize acil şifalar, hayırlı ömürler diliyoruz.