Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası 2'nci ayak yarışları 3-4 Eylül 2016 tarihlerinde Düzce'nin Akçakoca İlçesi’ndeki Çınar Plajı'nda gerçekleştirildi.

İlimiz kulüplerinden Efsane Uçar Motor Spor Kulübü tarafından organize edilen Şampiyonada 22 sporcu kıyasıya yarıştı.

Renkli görüntülerin yaşandığı yarışlar sonunda Bayanlar Kupası'nda Yasemin Usta, Şenay Cankurt, Standart jet 179 BG'de Melih Şalpat, M.Hayri Yorgancı, Hakan Akgün, Standart jet 180 BG ve TMF Kupası’nda Derin Sağun, Özkan Piro, Kahraman Aktaş, Drag sınıfında Kaan Şanver, Hakan Akgün, Derin Sağun, Flyboard'da Kahraman Aktaş ve Uğur Piro dereceye giren isimler oldu.

Şampiyona sonrası Efsane Uçar Motor Spor Kulübü Başkanı Sayın Yunus UÇAR İl Müdürümüz Sayın Sedat  ACAR’ı makamında ziyaret ederek ilimiz sporu ve sporcusu adına verdikleri destek için teşekkür etmişlerdir. 

İl Müdürümüz Sayın Sedat ACAR ise il dışında gerçekleştirilen ulusal bir şampiyonayı başarıyla organize ederek ilimiz sporu için önemli bir başarıya imza atan Efsane Uçar Motor Spor Kulübü Başkanımızı kutlayarak, bu tür organizasyonların ilimizde düzenlenebilmesi için kurumu ve şahsı adına her türlü desteği vereceklerini dile getirmişlerdir.