Gençlik  ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri olarak yeniden yapılanıyor. 81 ilde  1 milyon 300 binden fazla üyesi olan gençlik merkezlerinde sosyal, kültürel eğitsel faaliyetlerin yanı sıra  "Gençlik Merkezleri Akademisi " başlığı altında akademik çalışmalar yapılacaktır.

Elazığ Gençlik Merkezimizde şubat ayı atölye çalışmaları olarak; Değerler Atölyesi, Dil Eğitimleri Atölyesi, Dini İlimler Atölyesi, Sosyal Bilimler Atölyesi ve Kişisel Gelişim Atölyesi başlıkları altında çalışmalar yapılacaktır.

Her ay farklı atölye çalışmaları planlanmakta olup, atölye çalışmalarımızı GSB Elazığ Gençlik Merkezleri ve Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü facebook adreslerinden takip edebilirsiniz.


Gençlik Merkezi Akademi Çalışmalarında;

Değerler atölyesi:

Değerler atölyesinde gençler manevi değerlerimizi gençlik merkezlerinde yaşayarak, gözleyerek ve hissederek öğrenme imkânı bulacaklar. Değerler atölyesinde, değerler eğitimi, İslam ve ahlak düşüncesi, İslamofobi, Türk-İslam bilginleri, medeniyetimizin mimarları, Anadolu’nun manevi kandilleri başlıkları altında faaliyetler yürütülmektedir.

Dil Eğitimleri Atölyesi:

Dil eğitimleri atölyesinde ise geleceğin Türkiyesini inşa ederken  daha donanımlı bireyler olmaları için gençlere İngilizce, Arapça yanı sıra onların geçmişimizle bağlarını daha da kuvvetlendirmek için Osmanlıca kursları düzenlenmektedir.

Dini İlimler Atölyesi:

Dini İlimler Atölyesinde ise İslam dininin insanlığa sunduğu güzellikleri gençler, alanında ehil kişilerden  öğreniyorlar. Atölyede, Kur'an-ı Kerim ve Meali, Resulullah'ın (SAS) Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Nebiler Silsilesi, Temel İlmihal Bilgisi eğitimleri verilmektedir.

İnovasyon Atölyesi:

Girişimci, yeniliğe açık, bilimsel gelişmeleri takip eden bir neslin yetişmesi için kurulan  inovasyon atölyesinde gençlere yepyeni imkânlar sunuluyor; girişimcilik, inovasyon, sosyal medya, medya akademisi çalışmaları yapılmaktadır.


Sosyal Bilimler Atölyesi:

Sosyal bilimler atölyesinde farklı alanlarda ufuk açıcı eğitimler veriliyor. Yakın Tarih, Türk Edebiyatı, Dış Politika, Vatandaşlık Bilinci, Siyasal ve Sosyal Yapı, Gençlik ve Gençlik Katılımı, Şairler ve Yazarlar, Edebiyatımıza Yön Verenler, başlıklarında faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Kişisel Gelişim Atölyesi:


Gençlik Merkezlerine gelen gençler, kişisel gelişim atölyesinde kendilerini her alanda yetiştirerek bir adım öne geçiyorlar. Drama, İletişim, Diksiyon, Liderlik, Hitabet, Adab-ı Muaşeret eğitimleri verilmektedir.