Elazığ Valiliği ve Palu Kaymakamlığı tarafından organize edilen, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen, ’Harput-Palu Kültür Yolu’ projesi 13-14 Haziran 2015 tarihlerinde ilimizde düzenlendi.

Harput ve Palu İlçelerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtabilmek, tarihi ve kültürel potansiyeliyle turizm konusunda cazibe merkezi haline getirebilmek için Palu İlçe Kaymakamlığı tarafından yürütülen Harput-Palu Kültür Yolu kapsamında bisiklet yarışları düzenlendi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nun startını verdiği yarışmalar, Elazığ’ın tarihi İlçesi Harput’tan başlayarak Palu İlçesinde son buldu. 16 şehirden 80 yarışçının katıldığı yarışmalarda master erkek ferdi klasmanında Nevzat Kıral birinci, Murat Enç ikinci, Hakan Yıldırım üçüncü, büyük erkekler ferdi klasman kategorisinde Sedat Koç birinci, Yunus Emre Yılmaz ikinci, Bayram Eroğlu üçüncü oldu. Genç erkek ferdi klasmanda ise Onur Turgut birinci, Batuhan Özgür ikinci, Celalettin Kal ise üçüncülük elde ettiler. Harput-Palu Kültür Yolu etkinlikleri Kent merkezinde gerçekleştirilen ödül töreni ile son buldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sedat ACAR yaptıkları açıklamada bu tür etkinliklerin Harput ve Palu gibi kültürel mirasa sahip, tarihi zenginliği bulunan ilçelerimizin ve İlimizin tanıtımı için büyük önem arz ettiğini, bu ve benzeri etkinliklerin düzenlenmesi konusunda kurum olarak bundan sonrada desteklerinin devam edeceği ifade etmişlerdir.