Ulusal ve Uluslar arası alanda Badminton spor dalında ilimizin aldığı başarılı sonuçlara her geçen gün bir yenisi eklenerek devam etmektedir. Bu başarılı sonuçların en yenisi, daha önce ülkemizden sadece iki sporcunun katılabildiği Gençlik Olimpiyatlarına katılabilme başarısı gösteren Sporcumuz Aliye DEMİRBAĞ’ın en son Avrupa Üçüncüsü olarak ilimize dönmüş olmasıdır.

Polanya’nın Lubin şehrinde 25 Mart – 04 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Badminton Avrupa Şampiyonasına, Antrenörümüz Mehmet Ali ARSLAN’ın, Sporcumuz Aliye DEMİRBAĞ’ın ve ilimizden beş sporcunun daha içerisinde yer aldığı Türk Milli Takımı çok iyi maçlar çıkararak çeyrek finale çıkma başarısını göstermiş ancak, çeyrek finalde karşılaştığı Fransa engelini aşamamışlardır. Daha sonra yapılan ferdi müsabakalarda Sporcumuz Aliye DEMİRBAĞ Tek Bayanlar kategorisinde çıkardığı iyi maçlar sonrasında güçlü rakiplerini tek, tek eleyerek yarı finale kadar yükselmiş ancak, yarı finalde Danimarkalı rakibine elenerek Final oynama şansını kaçırmasına rağmen Avrupa Üçüncüsü olma başarısını göstermiş ve Türk Bayrağını gönlere çektirmiştir.  

İlimiz adına ulusal ve uluslar arası alanda Badminton spor dalında bu önemli başarıların sağlanmasında katkısı olan Antrenörlerimiz Mehmet Ali ARSLAN, M.Sıddık İSAOĞLU ve Sporcumuz Aliye DEMİRBAĞ Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü Başkanı ve Badminton Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Akif Sıtkı ESEN’in nezaretinde İl Müdürümüz Sedat ACAR’a ziyarette bulunmuşlardır. İl Müdürümüz ACAR’ Avrupa üçüncülüğü gibi oldukça önemli bir başarıyı ilimize ve ülkemize kazandıran Sporcumuz Aliye DEMİRBAĞ ile katkı sağlayan Antrenörlerine ve Kulüp Başkanına teşekkür ederek kutlamış ve başarılı sporcumuza bir tam altın takarak ödüllendirmiştir. İlimize kazandırılan bu başarılarda en büyük katkı sahibi olan Antrenörlerimizin tam altın ödülünü de Polanya’da Türk Milli Takımı içersinde İdareci olarak yer alan ve sporcumuzun yanında bulunan Badminton Federasyonu As Başkanı ve İl Müdürlüğümüz Şube Müdürü Akif Sıtkı ESEN takmışlardır.

İlimize kazandırılan böylesine önemli bir başarıyı göz ardı etmeyerek Sporcumuza ve Antrenörlerine takılan hediyelere sponsorluk yapan Kilis Kuyumculuk Sahibi Sezai TUNÇ’a İl Müdürlüğü olarak Teşekkür ediyor, bu duyarlılığın ilimizin diğer iş adamları ve esnaflarına örnek olması temennisi ile sporcumuza desteklerini bekliyoruz.