Türkiye Bisiklet Federasyonu Elazığ İl Temsilciliği, Fırat Üniversitesi ve Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ‘Dar Bölge Dağ Bisikleti’ yarışına Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Erzurum ve Adıyaman'dan 50 bisikletçi katıldı. Fırat Üniversitesi Dağ Bisikleti Parkurunda düzenlenen yarışta ;

Yıldız B Erkek kategorisinde, Diyarbakır ilinin sporcularından Emirhan Sun birinci, Muhammed Kızılbuğ ikinci ve Muhammed Buğra Özen üçüncü oldu.

Yıldız A Erkek kategorisinde birinci Serkan Özmal, ikinci Ali Oğuzhan Keskin, üçüncü Ercan Bıçak oldu.

Genç Erkek kategorisinde zorlu mücadeleyi Erzurum'dan Önder Demir kazandı. Adıyaman'dan Muhammed Alperen Güler ikinci, Kadir Kızıldil ise üçüncü oldu.

Büyük Erkek kategorisinde Diyarbakır'dan Mehmet Veysel Uzak birinci, Renas Jiyan Kılıç ikinci, Abdülhakim Arslan ise üçüncü oldu.

Bayan kategorisinde ise kürsüyü Fadime Özge Şahin, Ezgi Şahin ve Gamze Yıldız paylaştı.

Yarış sorumlusu Arş. Gör. Yusuf Kargınoğlu, "Bisiklet Federasyonu Elazığ İl Temsilciliği olarak, Elazığ'da ilk Dar Bölge Bisiklet Yarışını yaptık. Bunu geleneksel hâle getirip, hem bölgemizdeki yarış organizasyonu sayısını hem de bölgemizdeki sporcu sayısını ve kulüplerin iletişimini arttırmak istiyoruz." dedi.

Yarışa Malatya'dan katılan sporcu Mustafa Ekici ise, "Tekrar buradan emeği geçen herkese çok teşekkürler.Organizasyon ekibi gerçekten işini benimsemiş, önemli yerlerde yerlerini almışlardı. Çok güzel bir parkur hazırlanmış; ben zevk alarak parkurun içerisinde yarıştım genel olarak sporculardaki durum da aynıydı. Evet güzel bakan güzel görürmüş, gerisi teferruat, tekrar teşekkür ederiz. Herkesin emeğine sağlık; sevgiyle geldik sevgiyle ayrıldık." sözleriyle memnuniyetini belirtti.
Elazığ Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ise, ‘’Türkiyede ‘Dar Bölge Bisiklet Yarışları’ bu yıl ilk defa düzenleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi olarak turnuvanın ilimizde düzenlenmesi bizi oldukça mutlu etti. Tüm spor dallarına olduğu gibi bisiklet sporuna da elimizden gelen desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı zorlu parkurda dereceye giren sporcularımızı kutluyorum’’ şeklinde konuştu.