İl Müdürlüğümüzün idari yönetimi ve bünyesinde bulunan ve ilimizin güzide profesyonel futbol takımı Elazığ sporumuzun 1.Lig müsabakalarına ev sahipliği yapan Elazığ Atatürk Stadyumu Protokol Tribününde geçen hafta sonu oynanan Elazığ Spor – Giresun Spor futbol müsabakasında, Protokol Tribününe yakışmayan nahoş hareketlerin olduğu görülmüştür.





Özellikle Stadyumların Protokol Tribünlerinde, yaşanan anın heyecanı ve stresi ile istenmeyen olay ve hareketlerin yaşanmasına sıklıkla rastlanmaktadır. Ancak, misafirperverliği ve olgunluğu hakkıyla sahiplenmiş bir toplum olan Elazığlı kardeşlerimizin, bu istenmeyen tutum ve davranışların içerisinde bulunması bizleri ziyadesiyle üzmüştür.





Tüm ülke genelinde olduğu gibi, bizim ilimizde de Protokol Tribünleri veya diğer adıyla Şeref Tribünleri o ilin davranış ve kültürünü yansıtmakta olduğundan, bu gibi yerlerde bulunmak veya oturmak kurallar çerçevesinde olmalıdır. Bu sebepledir ki Protokol Tribünlerinde yer alacaklar yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiştir.





Bu nedenle, Elazığ Atatürk Stadyumu Protokol Tribünü, bundan sonra oynanacak müsabakalarda, yönetmeliklerimiz çerçevesinde bu tribünlere girmeye hak sahibi olanların dışındakilere engelleneceğinden, önümüzdeki maçtan itibaren yeni uygulanacak protokol listesi oluşturulacaktır. Eskiden uygulanan liste geçersiz olacağından dolayı Protokol Tribününde oturmaya hak sahibi olanların maç öncesi, hafta içersinde İl Müdürlüğümüze rezervasyon yaptırmaları gerekmektedir.





Saygılarımızla,