2021-2022 eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte başlatılan bakım onarım ve peyzaj çalışmaları ile GSB Elazığ Yurtları yeni döneme hazırlanıyor. Yüksek yatak kapasitesine sahip olan Yurtlarda geçtiğimiz sene kontenjan sayısı 9 bin 49 kişiydi ve bu bağlamda da yurtların sosyal anlamda gençlerin vakit geçirebileceği bir ortama dönüşmesi büyük önem arz ediyor. Elazığ gençlik ve spor il müdürlüğü de bu konu da gerek dönem içi yaptığı çalışmalarla gerekse yeni dönem de gelecek öğrenciler için Kampüs içerisinde yer alan Harput ve Sare Ana Öğrenci Yurtlarımızla ve en büyük erkek yurdu olan Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdu ve Ömer Bilginoğlu Öğrenci Yurdunda bakım onarım ve dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Ahmet Kabaklı ve Ömer Bilginoğlu Öğrenci Yurdunda mevcut odalar revize edilerek eğitim odaları, genç ofis ve etüt odalarına dönüştürülerek akabinde Harput ve Sare Ana öğrenci yurtlarında yemekhaneler ile kafeterya ve peyzaj çalışmaları ile öğrencilere daha uygun bir ortam haline dönüştürülecek.

Yapılan çalışmalara dair açıklamalar da bulunan İl Müdürü Abdulsamet Eren; yeni bir eğitim öğretim döneminde Yurtlarımızın kapılarını tekrar şehrimizde okuyan gençlerimiz için açacağız. Önceki dönemde kapasite sayımız 9 bin 49 kişiydi, yeni dönemde Yurtlarımızı revize ederek kapasitemizi 10 bin 495 çıkardık.

GENÇLERİMİZİN VAKİT GEÇİRECEĞİ YERLERDE REVİZE ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLIYORUZ

Bunun yanı sıra Sare Ana ve Harput Öğrenci Yurtlarımızda kafeterya ve yemekhanelerde revize çalışmalarında sona geliyoruz. Akabinde Ahmet Kabaklı ve Ömer Bilginoğlu Öğrenci Yurtlarımızda Genç Ofis ve Etüt odaları yapıyoruz, gençlerimizin vakit geçirdiği noktalarda bu iki yurdumuzda yaptığımız dönüşümler ayrıca önemli. Öğrenim süresi boyunca gerçekleştirdiğimiz sosyal ve kültürel çalışmalarla hem şehrimizin kültürünü tanıtmış hem de sosyal anlamda moral akşamları ile gençlerimizin beğenisi almıştık ve dönem boyunca sürekli olarak bu çalışmalarımızı sürdürmüştük. 2021-2022 Eğitim Öğretim döneminde, yeni döneme yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Öğrencilerimizin daha konforlu ve sosyal donatılarla birlikte verimli vakit geçirebilmesi imkanlardan faydalanabilmesi adına yıl boyunca da sosyal ve kültürel etkinliklerimize devam edeceğiz. Çalışma yaptığımız yurtlarımızda gerçekleştirdiğimiz değişiklikler eski öğrencilerimiz için sürpriz, yeni öğrencilerimiz için hoş bir karşılama olacaktır, ifadelerine yer verdi.