Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları kayıtları başladı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz döneminde 20 farklı branşta ücretsiz olarak verilecek spor eğitimleri ilimiz de yaşayan çocuklarımızın ve gençlerimizin bilişsel ve sportif gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayarak yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları kapsamında; Atletizm, Badminton, Bocce, Basketbol, Boks, Cimnastik, Eskrim, Güreş, Futbol, Judo, Karate, Hentbol, Kick Boks, Masa Tenisi, Taekwondo, Okçuluk, Voleybol, Yüzme, Tenis, Su Topu branşlarında kurslar verilecek.


Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde antrenörler eşliğinde verilecek olan eğitimler ile 7-14 yaş arasındaki çocuklar ve gençler, 20 farklı branşta ücretsiz spor yapma imkanı bulacak. Kayıtlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Değerlendirme ve Takip Birimi tarafından alınacaktır. Ayrıca yüzme branşı hariç, diğer branş kayıtlarını İl Müdürlüğüne gelmeksizin, Spor Tesislerimizden de yapabilirler.

Açıklamalarda bulunan İl Müdürü Abdulsamet Eren, " Bizler yaz spor okullarını çok fazla önemsiyoruz. Eğitim Öğretim dönemi bitiyor ve yoğun geçen bir ders yılının ardından özellikle sportif anlamda çocuklarımız ve gençlerimiz için de bir fırsat. Okulun olmadığı bu dönemde bir yandan da fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı için bizlerin burada uzman kadrosuyla oluşturduğu antrenman programlarına katılacaklar. Geçen sene pandemi olmasına rağmen ve yarı normalleşme kapsamında 10 bine yakın kayıt alınmıştı, bu sene kayıtların daha fazla artacağını tahmin ediyoruz. Yenilenen tesislerimiz ve arttırılan salonların da bu bağlamda etkisini görüyoruz. İnşallah gerçekleştirdiğimiz protokol töreniyle de yeni branşların kapısı açılacak ve arttırılan tesis sayılarımızla da kayıt edilen öğrenci sayısı ve kapsamı artacaktır. Biz almış olduğumuz güç ve destekle hem sosyal donatılarıyla hem de tesislerimizin modernizasyonu ile birlikte çok iyi hizmet vermek istiyoruz. Ben bir kez daha GSB Spor Okullarına katılım gösterecek olan çok değerli velilerimize, sporcularımıza, Gençlik ve Spor aileme saygılarımı sunuyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. "ifadelerine yer verdi.

Not: Yüzme branşı için 1 adet vesikalık fotoğraf gereklidir.

Not: Cimnastik branşı için yaş sınırı 5 yaştan başlamaktadır.

Sporcu tanıtım Formu için tıklayınız.