Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlerin yer aldığı her alanda faaliyet gösteren sanatsal, kültürel ve sportif çalışmaların yanı sıra Sanal Dünyada da faaliyetlerini sürdürüyor. E-spor olarak adlandırılan branşta gençlerin Dünya çapında bir oyuncu kitlesiyle sanal ortam da yapılan müsabakalar, Dünya gündemini meşgul ederek bu konu da ciddi atılımları da beraberinde getiriyor. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ta E-Spor Federasyonunun kurulmasıyla şehrimizde bulunan il temsilcimizle birlikte faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

İl Temsilcisi Çağatay Yılmaz yaptığı açıklamada: E-Spor kalbi artık Elazığ’da atıyor. 2012'den bugüne kadar her firmanın dikkatini çeken bu Kadim Şehrin Gençleri, E-Spor alanında Türkiye’de ilk sıralarda yer alarak kendi E-Spor kültürünü yaratmıştır. Bugün geldiğimiz noktada şehrimizin bu alandaki farkındalığını artırmak amacıyla eğitimler, seminerler ve turnuvalarla karşınızdayız. Sporun her alanında olduğu gibi sporcularımızın bilinçli, sağlıklı ve ahlaklı sporcular olması hedefiyle Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün ve Türkiye E-Spor Federasyonumuzun desteğiyle bu projeyi hayata geçireceğiz. Elazığ'ın E-Sporda bir marka olacağından hiç şüphemiz yok, gençlerimizin E-Spor’a olan ilgisi Türkiye’deki en yüksek lisanslı oyuncu sayısına sahip olmamızdan rahatlıkla anlaşılmaktadır. Bu başarıyı ulusal ve uluslararası müsabakalarda taçlandırmak ve temsili yetimizi kazanmak bizler için ulaşılamaz bir hedef değil. Bunun ilk adımı olarak ‘’E-Spor Farkındalığı’’ eğitimlerimiz ile 19 Mayıs’tan itibaren başlıyoruz, dedi.

İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; Dijital dönüşüm çağında artık gerek Bakanlık nezdinde gerekse İl Müdürlüğü olarak faal olan branşların yanına E-Spor da eklendi. Özel günler ve belirli haftalar da İl Temsilcimiz koordinesinde gerçekleştirilen turnuvalar oluyordu ancak Türkiye de ilk sıralarda yer alan bir oyuncu kadrosu var. Temsilcimizle yaptığımız görüşmeler de E-spor heyecanını daha büyük kitlelere yaymak amacıyla çalışmalara başlıyoruz. Dünya çapında yapılan turnuvalar da artık Sanal Ortamda da Elazığ’ımızın adından söz ettirmek istiyoruz. Yetenekli ve heyecanlı bir kadro var ve yapılan işi sahiplenen bir kadro var. İl Müdürlüğü olarak gereken desteği sağlıyoruz ve sağlamaya devam edeceğiz. Artık Dijitalleşen dünya da salon sporlarının haricinde Dünya çapında bir branş E-spor. Her yaştan çocuk ve gençlerimiz hatta büyüklerimiz bile sanal ortam da fazlasıyla vakit geçiriyorken bunun zararlarının yanı sıra E-sporcu olmak için bir kapı aslında. Bizler İl Müdürlüğü olarak salon sporlarının haricinde yer alan E-Spor için de ilgi duyan herkesi Elazığ E-Spor Eğitim Merkezine davet ediyorum, dedi.