İl Protokolu GSİM Tesislerinde*

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tesislerden Çok Amaçlı Spor Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzu ve Yeni Şehir Stadyumunu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Erkaya Yırık, Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları ve Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet EREN ilk olarak Çok Amaçlı Spor Merkezinde bulunan güreş, tekvando, boks, basketbol ve cimnastik salonlarında antrenmanlarına devam eden sporcuları ve Olimpik Yüzme Havuzundaki sporcuları ziyaret ederek başarılar dilediler. Ayrıca Vali Erkaya Yırık Cimnastik branşındaki minik sporculara sürpriz hediyeler verdi.
Son olarak yapımına devam edilen Yeni Şehir Stadyumunda incelemelerde bulunan protokol ilgililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yapılan incelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Erkaya Yırık:
" Öncelikle Çok Amaçlı Spor Salonuyla başladık ve gördük ki gerçekten çok farklı branşlarda güreşten basketbola bedmintondan cimnastiğe kadar çocuklarımız harikulade bir şekilde spor yapma imkanı buluyorlar. İnşallah geleceğin sporcuları geleceğin şampiyonları bu salonlardan çıkacaktır. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Ondan sonrada Olimpik Yüzme Havuzumuzu inceledik. Gerçekten standartları çok yüksek. Buradada geleceğin sporcuları hazırlanıyor. Eğiticiler ve hocalarımız çocuklarımızla en üst düzeyde ilgileniyorlar. Sonra Elazığ Futbol Stadyumuna geçtik. 18 bin seyirci kapasiteli ve kaba inşaatının büyük oranı bitme aşamasında. İlimizin merkezinde tüm vatandaşlarımızın herhangi bir vasıta kullanmaksızın ulaşabileceği bir yer. Gelecek yıllarda birinci lige ve süper lige çıkmasıyla birlikte Elazığlılar burada maçları keyifle izleyecekler. Bu yatırımlar nedeniyle katkılarından dolayı Sayın Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.  Gençlik ve Spor İl Müdürümüzde aktif bir şekilde faaliyetlerini yürütüyor. Bende kendilerini tebrik ediyorum. " ifadelerine yer verdi.

Elazığ Ak Parti Milletvekili Metin Bulut: " Bugün yapımı devam eden ve yapımı tamamlanan spor tesisilerimizi inceledik. Tabi Elazığın iki tane önemli gündemi var. Bunlardan biri pandemi diğeri ise deprem. Ama bu diğer alanların ihmal edilmesi gerekliliğini ortaya koymaz. Hem pandemi hem de deprem geride kaldığında diğer işlerin ihmale kurban gitmemesi açısından tesislerimizi ziyaret ettik. Stadyumumuzun inşaatı çok hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah onuncu ayda biz stadyumumuzu tamamlayacağız. Tabi burası sadece bir stadyum değil bir spor yaşam merkezi. Etrafındaki dükkanlarla diğer on farklı spor branşında aynı anda idman yapılabileceği spor salonlarıyla birlikte bölgenin en önemli spor komplekslerinden bir tanesi olacak. " dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları: "8 yıl amatörde futbol oynayan ve on yıl amatör spor kulüpleri federasyonu başkanlığı yapmış biri olarak bugün Sayın Valimiz, Milletvekilimiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüzle birlikte keyifli bir gezi gerçekleştirdik. Öncelikle Çok Amaçlı Spor Salonunda gençlerin antrenmanlarını izledik. Daha sonra olimpik yüzme havuzumuzda ki gençlerimizin sportif faaliyetlerini izleme fırsatı bulduk. Ardından Stadyumumuza bilgi almak amaçlı geldik. Gerçekten bu tablo bizleri sevindiriyor ve gururlandırıyor. İnşallah Stadyum inşaatı bittikten sonra İlimize ciddi bir değer katacaktır. "dedi.