Elazığ Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ticaret Odası Başkanlığı ile Fırat Üniversitesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliği ile 16-17 Ağustos 2014 tarihlerinde Elazığ’ın ev sahipliğinde yapılan Balkan Gard Prix 2014 Triatlon Şampiyonası sona erdi… Türkiye Triatlotlon Federasyonu ile Avrupa Triatlon Federasyonu ETU'nun 2014 yılı programında yer alan Balkan Gard Prix 2014 Triatlon Şampiyonası Altı ülkeden 62 sporcunun katılımı ile Elazığ'ın Sivrice İlçesi’ndeki Galaksi Tatil Köyü’nde gerçekleştirilmiştir. 

Şampiyonaya Türkiye, Makedonya, Bulgaristan, Sırbistan, Romanya ve Yunanistan’dan sporcular katılmış, 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet sürüşü ve 5 kilometrelik koşu şeklinde yapılan yarışmalarda Türkiye'den 5 sporcu altın, 4 sporcu gümüş, 4 sporcu da bronz madalya kazanmıştır. 

16 Ağustos Pazar günü açılışı yapılan Şampiyonaya Elazığ AK Parti Milletvekili Şuay Alpay, Elazığ Vali Yardımcısı Tarık Bahadır, Jandarma Alay Komutanı Albay Resul Seferoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, Sivrice Kaymakamı Sultan Doğru, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cumali Yavuz, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi GÜNEŞ, Federasyon Yöneticileri ile STK Temsilcileri, Elazığ ve Sivrice'den sporseverler katılmışlardır.

Şampiyonada Dereceye Giren Sporcular Aşağıdaki Şekildedir.
ALTIN MADALYA
Yıldız erkekler: Hüseyin Almaç
Yıldız kızlar: Damla Alkımölmez
Genç erkekler: Ali Atlan
Elit bayanlar: İpek Öztosun
Elit erkekler: Ali Mutlu
Genç bayanlar: Balan Andra
Genç bayanlar: NanacAntonela
GÜMÜŞ MADALYA
Yıldız kızlar: Elif Polat
Genç erkekler:Kutlhan Konuk
Elit bayanlar: Ece Bakıcı
Elit erkekler: Melih İlker Gücüyener
Yıldız erkekler:StanielavHristovVanev
BRONZ MADALYA
Genç bayanlar: İlayda Kara
Genç erkekler: Caner Algün
Elit bayanlar: Ceren Orhanlı
Elit erkekler: Muhammet Onay
Yıldız kızlar:HristinaHristova Karakoleva
Yıldız erkekler: Hristo HiristovYovev