Türk Sporunun alt yapısını sağlamlaştırmak ülke insanlarımıza spor kültürünü oluşturmak Türk Sporunu Uluslararası konjektörde zirveye taşıyacak, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ile Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü proje ilimizde de Karakoçan ilçesiyle başlatılmıştı.

Proje kapsamında ilimizde yaklaşık 49 okul 2 ilçe 2955 öğrenci taramaya tabii tutuldu. Karakoçan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Kovancılar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Cemil Meriç Fen Lisesi, Elazığ Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi, Doğukent Orta Okulu, Merkez Anadolu Lisesi olmak üzere yakın okullardaki öğrencilerin taşınması suretiyle 7 merkezde yapılan taramada ilimizdeki 2955 3. Sınıf öğrencisi boy-kilo, güç-çeviklik, çabukluk, sıçrama vb. özellikleri oluşturan 18 kişilik bir uzman ekip tarafından 8 istasyonda tespit edilerek kayıt altına alındı.

Kayıt altına alınan veriler Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilim Kurulunca değerlendirilecektir. Sportif Yetenek Taramasının ikinci etabı Eylül ayında başlayacaktır.