Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı bu yılda tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle organize edildi.

Şehitlerimizi anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak ve Sarıkamış'ın manevi iklimini yaşatmak adına her yıl düzenlenen “Gençlik Şühedanın İzinde” adlı Sarıkamış şehitlerini anma programı bu yılda Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Gençlik Merkezimiz tarafından yürüyüş ve çeşitli programlarla gerçekleştirildi. 7 Ocak 2018 Pazar günü halkımızın yoğun katılımı ile İstasyon Meydanı’ndan başlayarak Öğretmen Evi önüne kadar süren yürüyüşe katılan vatandaşlara atkı, bere ve Türk Bayrağı dağıtıldı.

Yürüyüşün ardından ulaşılan Öğretmen Evi meydanında Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve şehitlerimiz için dualar edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Şefik BİLEN ve yetkililerin katıldığı anma programı Mehteran Takımının gösterisiyle sona erdi. 

Bizlerde Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, vatan, bayrak ve millet için can veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.