Gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin sportif açıdan her geçen gün üzerine yeni bir şeyler koyan bir durumda olduğunu belirterek, ülkemizin dört bir yanında tesisleşme anlamında önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

"Tesislerin kullanım oranını arttıracağız"
Futbolun dışındaki sporların da önemsenmesi gerektiğine değinen Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'de kış sporları için çok iyi tesisler bulunmasına rağmen kullanan insan sayısının azlığına dikkati çekti. Geçtiğimiz aylarda Rusya'da düzenlenen Soçi'de ki kış olimpiyatlarına 6 sporcuyla katılmanın üzücü bir durum olduğunu dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'de spor dendiği zaman, akla doğrudan futbol geliyor. Ben, olimpiyat adaylığı sürecimizde yaşadığımız tecrübelerden yola çıkarak, sporda başarılı olmanın tek branşta başarılı olmak anlamına gelmediğini düşünüyorum. Özellikle, diğer spor dallarımızda ve amatör branşlarımızda ciddi manada yatırım yapıp, buradaki çalışmaları koordine etmemiz gerekiyor. 75 milyon nüfusu olan Türkiye Cumhuriyeti, Soçi'ye 6 sporcuyla katıldı. Bu kadar yoğun bir kış sporu imkanı olan bir ülke durumundayken, bu kadar imkanımız varken, kış olimpiyatlarına 6 sporcuyla katılmak içimizi burktu. Erzurum'da çok iyi tesislerimiz var ve yeterince kullanılmıyor. Sporda başarılı olabilmemiz için bu tesislerin içerisini doldurmamız lazım. Biz tesisler yapıyoruz, ama içerisindeki insan kullanımını da ciddi şekilde arttırmamız lazım."

"E-bilet konusunda kamuoyunda çok fazla yanlış bilgi var"
Bakan Çağatay Kılıç, "Taraftar grupları özellikle e-bilet konusunda devletin vatandaşları fişlediği iddialarını dile getiriyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?"sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"E-bilet konusunda çok tartışmalar oldu. 2011 yılındaki yasayla başlayan bir süreç. Daha önce de erteleme olan bir konu ancak burada ortaya konmuş olan bir irade var. Şiddeti engelleyeceğiz diyoruz. Bu uygulamayla, stada gelip de olumsuz hareket sergileyen kişiler çok açık bir şekilde ortaya çıkacak. Böyle fişleme mi olur? Bugün siz herhangi bir muhtarlığa gittiğinizde vatandaşlık numaranızı veriyorsunuz. Üzerinde vatandaşlık numarası olmayan bir kimlikle resmi işlem yapamazsınız. 2013'te ihalesi yapılmış, aynı yılın Ağustos ayında işlemleri bitmiş bir süreçten bahsediyoruz. Bugün bir anda ortaya çıkarılan bir şey değil. Kaldı ki, burada spor kulüplerine aktarılan ciddi bir kaynak var. İlk başta bazı aksaklıklar olabilir. Ama sonucunda elde edeceğimiz huzur ortamını düşünmemiz gerekiyor." Alacağınız kartta kulüp ambleminizin olması gerekmiyor. Böyle bir fişleme de yok. O, tamamen taraftarlarımızın tercihine kalmış bir şey. Maalesef, e-bilet konusunda kamuoyunda çok fazla yanlış bilgi var."

"Fenerbahçe-Trabzonspor maçında sahaya taş değil, kaya attılar"
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan futbol müsabakasında çıkan tribün kaynaklı olaylara da değinen Bakan Çağatay Kılıç, "Trabzonspor-Fenerbahçe maçında bir sıkıntı yaşadık. Taraftar olduğunu iddia eden ama taraftar olmadığına inandığım bir kişi, kaleci Volkan'a taş attı. Ki ben ona kaya diyorum. O taş, stadın içerisine atıldığı sırada, sahaya kadar gitmeyip, kenardaki basın mensubuna, emniyet görevlisine, sağlık personeline, top toplayıcı çocuğa gelseydi ve orada sakatlıkla ya da ölümle sonuçlanan bir olay olsaydı, biz bugün ne konuşuyor olacaktık? Bunları ciddi manada değerlendirmemiz lazım. Bayanlar voleybol maçında sahaya bir fişek atıldı, bir bayan sporcunun sırtına geldi ve onu yaraladı. Bu nasıl bir anlayıştır?" diye konuştu.

"Genç  futbolcuların önü açılmalı"
Bakan Çağatay Kılıç, Süper Lig kulüplerinin yabancı oyuncu ısrarından rahatsız olduğunu da dile getirerek, genç yerli futbolcuların önünün açılması için yabancı sayısının serbest kalmamasından yana olduğunu belirtti.

Yabancı sayısına Federasyon ve kulüplerin birlikte karar vereceğinin altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, "Yabancı sayısı, Futbol Federasyonu ve kulüpler arasında yapılacak müzakereler sonucu belirlenecek bir şey. Ancak benim kanaatim genç futbolcularımızın önünün açılması yönünde. Eğer Milli Takım'ın başarılı olmasını istiyorsak, kendi oyuncularımızın elinden tutmalıyız" ifadelerini kullandı.