Tüm ilçe okullarında oluşturulan atletizm koordinatörlükleri tarafından, sporcuların aerobik kapasitesini ölçen 6 dakikalık cooper testi uygulanmış olup, yapılan seçmeler sonucunda kriterlere uyan kapasitesi yüksek başarılı sporcular arasından İlimiz genelinde 05 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’da final yarışması gerçekleştirilmiştir.
      
Atletizm Geliştirme Projesi kapsamında, Tüm ilçelerimizin de katılımıyla 2000-2001 doğumlu yıldız kız-erkek ve 2002-2003 doğumlu küçükler kız-erkek kategorilerinde gerçekleştirilen final yarışmasında il genelinde 793 katılımcı öğrenci yer aldı.

Başarılı sporculara ödüllerini veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cumaali YAVUZ, yaptığı açıklamada: “Final yarışması sonucunda her kategoride ilk 10 dereceyi alan sporcularımız, il temsilciliğimiz ve Antrenörlerimiz tarafından takibe alınacak olup, kurumun da desteği sağlanarak Elazığ’ın atletizm alt yapısı oluşturulacak. Yapmış olduğumuz bu uygulamanın bir Türkiye Seçme Modeli olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.